• Barncancerfonden säger upp avtalet med Föreningsstödet

  Datum:

  Pressmeddelande: Det har kommit till Barncancerfondens kännedom att underleverantören Föreningsstödet har försummat att föra över 11 miljoner kronor av insamlade medel. Barncancerfonden har sagt upp avtalet med omedelbar verkan.

 • Vid ett seminarium i Almedalen idag skrev alla de närvarande riksdagspartierna på ett löfte om en satsning på barncancervården. Eva Olofsson (V), Bengt Eliasson (L), Camilla Waltersson Grönvall (M), Annika Strandhäll (S), Isak, Freja, Jan Lindholm (MP), Axel, Maria Fälth (KD) och Christer Jonsson (C). Foto: Robin Wilhelmsson

  Riksdagspartierna enades om satsning på barncancervården

  Datum:

  Pressmeddelande: Vid ett möte i Almedalen kom samtliga riksdagspartier på plats (C, L, M, MP, KD, S och V) överens om en särskild satsning på barncancervården under kommande mandatperiod. Mötet arrangerades av Barncancerfonden och barncanceröverlevarna Axel, Freja och Isak.

 • Socialminister Annika Strandhäll har skrivit på Freja, Isak och Axels upprop för att säkerställa satsningar på barncancervården. Foto: Hans Kullin

  Barncanceröverlevare i upprop för att säkra barncancervården

  Datum:

  Pressmeddelande: Med initiativet ”Socialministerns löfte” vill Barncancerfonden och barncanceröverlevarna Axel, Freja och Isak säkra utlovade resurser till barncancervården – oavsett vilket parti som vinner valet den 9 september. Nu bjuder de in socialministern och socialutskottet till möte i Almedalen.

 • Fotograf: Charlotte Gawell.

  Barncancerfonden i Almedalen: Hur säkrar vi kompetensförsörjningen i barncancervården?

  Datum:

  Nyhet: Varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer. För att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen i barncancervården krävs arbete på flera fronter. Vad är politikerna villiga att göra? I Almedalen bjuder Barncancerfonden och barncanceröverlevarna Axel 13 år, Freja 14 år, och Isak 25 år, in socialutskottet och socialminister Annika Strandhäll till ett samtal om barncancervården.

 • Isabelle Ducellier. Fotograf: Pontus Johansson

  Isabelle Ducellier lämnar Barncancerfonden

  Datum:

  Nyhet: Barncancerfondens generalsekreterare Isabelle Ducellier har rekryterats som ny vd för BioGaia, ett svenskt företag som utvecklar och säljer probiotiska produkter.

 • Stiko Per är framme i Leksand efter 80 mil till fots och över en miljon kronor till Barncancerfonden. Foto: Lina Rörvall.

  Stiko Per i mål – har samlat in över en miljon kronor till Barncancerfonden

  Datum:

  Pressmeddelande: Efter 33 dagar, 35 konserter och 80 mil till fots är Stiko Per i mål. I lördags genomförde han Vandringsturnéns sista konsert, på hemmaplan i Leksand. Totalt har han nu samlat ihop hela 1 181 905 kronor till Barncancerfondens arbete.

 • Ny givare i det svenska blodstamcellsregistret under Almedalsveckan 2017.

  Barncancerfonden och Tobiasregistret på plats under Järvaveckan

  Datum:

  Nyhet: Barncancerfonden och Tobiasregistret genomför för trejde året i rad kampanjen #TopsaFörLivet, för att rekrytera nya givare till det svenska blodstamcellsregistret. Med initiativet vill man belysa behovet av fler stamcellsgivare och att en enkel topsning av kindens insida är ett första steg på vägen till att rädda liv.

 • Cyklister från Barncancerfondens lopp Ride of Hope, sommaren 2017. Foto: Magnus Glans

  Vätternrundan cyklar mot barncancer

  Datum:

  Nyhet: Vätternrundan stärker sitt samarbete med Barncancerfonden inför årets Cykelvecka. Ett nytt avtal innebär bland annat att Vätternrundan matchar insatserna från deltagare som vill stötta kampen mot barncancer.

 • Yvonne Nordlind är ny chef för Barncancerfondens verksamhet som ger råd och stöd till familjer som drabbats av barncancer. Foto: Magnus Glans

  Yvonne Nordlind till Barncancerfonden

  Datum:

  Pressmeddelande: Yvonne Nordlind blir ny chef för avdelningen Råd och stöd på Barncancerfonden. Hon har lång erfarenhet från såväl ideell sektor som internationella storföretag. I sin nya roll ska Yvonne driva och utveckla den del av verksamheten som ger stöd till familjer som drabbats av barncancer.