• Bild: Simon Moser, mitten, vinnare av Barncancerfondens journalistpris 2017. Till vänster programmets producent Antonio de la Cruz och till höger Maria Tegin från Barncancerfonden.

  Simon Moser vinner Barncancerfondens journalistpris

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfonden delar varje år ut pris till det bästa reportaget om barncancer som har publicerats under det gångna året. Vinnaren för 2017 års bästa reportage är Simon Moser, för radiodokumentären Saga, bloggen och cancern.

 • Nassim och Isa samlar in pengar till Barncancerfonden i nya konceptet Backstage. Foto: Leo Josefsson

  Nassim och Isa gör Facebook Live-event för Barncancerfonden

  Datum:

  Pressmeddelande: Ikväll är det premiär för Barncancerfondens nya koncept Backstage på Facebook Live. Nassim Al Fakir och Isa Tengblad kommer i livesändningen att utföra olika uppdrag för att samla in pengar till barncancerforskningen.

 • Christoffer Malmström, specialistsjuksköterska barn- och ungdomsvård på barnonkologen i Stockholm.

  Livet på paus när tonåringar får cancer

  Datum:

  Pressmeddelande: Idag, på internationella barncancerdagen, är det premiär för Livet på paus, en YouTube-serie och en bok där tre ungdomar berättar om sina erfarenheter av att bli sjuk i cancer i tonåren. För tonåringar innebär en cancerdiagnos bland annat att de plötsligt blir extremt beroende av andra, under en period då de annars utvecklar sin självständighet.

 • Framgångsrikt samarbete fortsätter att öka

  Datum:

  Nyhet: Barncancerfonden har i veckan fått ta emot en rekordsumma från samarbetspartnern Svensk Fastighetsförmedling. Över tre miljoner kronor har under fjolåret samlats in av mäklarkontor över hela landet, och det är den största insamlade summan sedan samarbetet inleddes för fyra år sedan.

 • Hong Qian, senior forskare på Karolinska Institutet

  120 miljoner till barncancerforskning

  Datum:

  Pressmeddelande: I Barncancerfondens höstutlysning 2017 delas totalt 120 miljoner kronor ut till 92 olika projekt runt om i landet. Flest anslag går till Karolinska Institutet i Stockholm där forskare i 41 olika projekt får dela på 46 miljoner kronor.

 • Rekord för Barncancerfondens julbutik

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfondens julbutik har varit mer framgångsrik än tidigare år. Vid julafton kunde Barncancerfonden konstatera att årets julförsäljning hade slagit nytt rekord och genererat över 2 miljoner mer än samma period förra året. Företagen står för den största ökningen.

 • 5 miljoner till forskning om kopplingen mellan barncancer och hjärtsjukdomar

  Datum:

  Pressmeddelande: Idag finns inte tillräcklig forskning om sambandet mellan medfött hjärtfel och barncancer samt mellan barncancer och hjärt-kärlsjukdom. Därför delar Barncancerfonden och Hjärt-Lungfonden nu tillsammans ut 5 miljoner kronor i forskningsanslag till fyra forskare som ska driva denna forskning vidare.

 • Mikael Leijon på Norrbottens-Kuriren vann Barncancerfondens journalistpris 2016.

  Hjälp till att utse årets bästa reportage om barncancer

  Datum:

  Nyhet: Barncancerfondens journalistpris delas ut till årets bästa reportage i ämnet barncancer. Fram till årsskiftet kan redaktioner och privatpersoner nominera reportage som de gjort, sett, läst eller hört under 2017.

 • Fotograf: Trigger

  Stor satsning på skolrobotar för barn med cancer

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfondens pilotprojekt med skolroboten AV1 har fallit väl ut. Roboten gör det möjligt för cancerdrabbade barn att delta i undervisningen även när de inte själva kan vara där. Tack vare ett samarbete  med Bauhaus är nu 42 robotar på väg ut till landets skolor.