• Yvonne Nordlind är ny chef för Barncancerfondens verksamhet som ger råd och stöd till familjer som drabbats av barncancer. Foto: Magnus Glans

  Yvonne Nordlind till Barncancerfonden

  Datum:

  Pressmeddelande: Yvonne Nordlind blir ny chef för avdelningen Råd och stöd på Barncancerfonden. Hon har lång erfarenhet från såväl ideell sektor som internationella storföretag. I sin nya roll ska Yvonne driva och utveckla den del av verksamheten som ger stöd till familjer som drabbats av barncancer.

 • Johanna Hoffstedt tar emot stipendiet av Olle Björk vid Barncancerfondens årsmöte. Foto: Hans Kullin

  Eldsjälar inom barncancer tilldelas Olle Björks stipendium

  Datum:

  Pressmeddelande: Vid Barncancerfondens årsmöte i helgen delades Olle Björks stipendium för berömliga insatser i arbetet för barn med cancer ut till fyra eldsjälar: Ingrid och Ingemar Persson för rekreationscentret Almers hus i Varberg och Johanna Hoffstedt och Fredrik Malm för prövningsenheten HOPE i Stockholm.

 • Så många åker

  Barncancerrapporten 2018: Ökat intresse för vård utomlands av svårt cancersjuka barn

  Datum:

  Pressmeddelande: Svensk barncancervård håller världsklass och överlevnaden i barncancer är hög. Trots det ökar intresset bland föräldrar för att på eget initiativ åka utomlands för behandling av sina svårt cancersjuka barn. Men det är få som faktiskt åker, enligt Barncancerrapporten 2018 som släpps idag.

 • Pressinbjudan: Barncancerrapporten 2018 presenteras den 17 april

  Datum:

  Pressmeddelande: De senaste åren har vi kunnat läsa om hur svenska föräldrar på egen hand samlar in pengar till behandlingar på utländska kliniker åt sina svårt cancersjuka barn. I Barncancerrapporten 2018 undersöker vi varför, och hur många som åker.

 • Lisa Westerberg vid institutionen för Mikrobiologi, tumör- och cellbiologi på Karolinska Institutet i Stockholm är en av de forskare som tilldelats anslag från Barncancerfonden.

  62 miljoner till 83 års barncancerforskning

  Datum:

  Pressmeddelande: I Barncancerfondens senaste tjänsteutlysning delas drygt 62 miljoner kronor ut. Pengarna går till att finansiera totalt 83 års forskning fördelat på 26 forskare runt om i Sverige. Störst var utdelningen i Stockholm följt av Lund, där elva respektive sju forskare har beviljats tjänster.

 • Gul sträckfilm till ensilagebalar säljs till förmån för Barncancerfonden.

  Gula höbalar för att bekämpa barncancer

  Datum:

  Nyhet: Tidigare år har Sveriges åkrar lyst rosa för bröstcancer och blå för prostatacancer men i år kommer åkrarna att lysa i gult. Sveriges lantbrukare, Trioplast och Lantmännen bidrar gemensamt under 2018 till barncancerforskning genom försäljning av gul sträckfilm till lantbrukare och bönder.

 • Ägaren Sofia Swegmark Rotting på Bewellness i Borås (mitten) omgiven av Spin of Hope-deltagare.

  Jubilerande Spin of Hope slog alla rekord

  Datum:

  Pressmeddelande: Nordens största spinningevent har fyllt 10 år och jubileumsåret firas med nya rekordsiffror. Målet på 6 miljoner kronor överträffades med en halv miljon, fler människor än någonsin deltog och antalet gym som arrangerade Spin of Hope var också fler än något av de tidigare åren.

 • Spin of Hope firar 10 år och slår deltagarrekord

  Datum:

  Pressmeddelande: 10-årsjubilerande Spin of Hope är Nordens största spinningevent och fortsätter att växa. Den 17 mars är det dags för jubileumsupplagan. Under 12 timmar cyklar över 30 000 personer på 100 orter över hela landet, för att samla in pengar till stöd för barn som drabbats av cancer och deras familjer.

 • Swim of Hope

  Nytt år med Swim of Hope

  Datum:

  Nyhet: Barncancerfondens sim-event Swim of Hope drar igång för i år. När som helst under 2018 kan simklubbar i Sverige genomföra sitt sponsorsim där de insamlade pengarna delas lika mellan simklubben och Barncancerfonden.