Barncancerfonden arbetar för att bekämpa barncancer och se till att drabbade och deras familjer får den vård och stöd de behöver. Här kan du läsa mer om vår värdegrund, historia och hur vi är organiserade.

Det första fröet till det som idag är Barncancerfonden såddes 1979 då oroliga föräldrar och vårdpersonal gick samman för att stoppa en planerad nedläggning av Sveriges då enda barncanceravdelning. Idag, snart 40 år senare, är Barncancerfonden den största finansiären av barncancerforskning i Sverige och idag överlever drygt 80 procent av de barn som drabbas.

Vår verksamhet fokuserar på att samla in pengar till barncancerforskning och stöd till de cirka 300 familjer som varje år drabbas av ett cancerbesked. Mycket av den stödjande verksamheten sker genom de regionala föreningar som är kopplade till landets sex barnonkologiska centrum.

Målet på lång sikt är att nå en hundraprocentig överlevnad för de barn som drabbas av cancer. För att vi ska kunna nå det måste forskningen fortsätta att drivas framåt och därför behövs alla bidrag vi kan få – både från företag och privatpersoner.

Ge en gåva

Med hjälp av din gåva kan vi komma närmare vår vision att utrota barncancern. Det finns många olika sätt att bidra och du kan välja det som passar dig bäst. Alla gåvor är viktiga, stora som små.

Läs mer

Högtidsgåva

En högtidsgåva är ett uppskattat sätt att gratulera någon på högtidsdagen, samtidigt som du stödjer barncancerforskningen.

Läs mer

Ge en minnesgåva

Genom att skänka en minnesgåva kan du hedra minnet av en anhörig eller vän. Ditt bidrag stödjer barncancerforskningen och hjälper oss mot visionen att utrota barncancer.

Läs mer

Bli Barnsupporter

Var med och stöd kampen mot barncancer genom att bli månadsgivare. Ditt bidrag går till den livsviktiga forskningen och en bättre vård- och livssituation för de barn och familjer som dagligen kämpar mot cancer. Som Barnsupporter gör du skillnad varje dag!

Läs mer

Swisha din gåva

Nu kan du på ett enkelt och smidigt sätt stödja Barncancerfonden via Swish!

Läs mer

SMS-gåva

Att skänka gåvor via SMS är ett enkelt sätt att vara med och utrota barncancer. Gåvosumman läggs på din kommande mobilräkning.

Läs mer

Testamente och arv

Genom att skänka en gåva via ditt testamente kan du rädda barns liv i kommande generationer. Här berättar vi hur det går till och tar upp de vanligaste frågorna för dig som vill testamentera till oss.

Läs mer

Gåva till Almers hus

Till Almers Hus i Varberg kommer barn med cancer och deras familjer från hela Sverige för att få chans till en värdefull andningspaus. Du kan skänka ett bidrag som öronmärks för att driva det vidare.

Läs mer

Gåva till en förening

Barncancerfondens medlemmar är sex regionala barncancerföreningar som stöttar familjer vars barn drabbats av cancer. De arbetar självständigt inom sina geografiska regioner och bedriver arbetsgrupper inom olika verksamhetsområden. Varje förening har egen styrelse, egen ekonomi och eget 90-konto.

Läs mer

Aktiegåva

Visste du att du kan skänka din aktieutdelning direkt till Barncancerfonden? Eftersom du inte betalar vinstskatt ökar därför värdet med 43 procent för oss. Här förklarar vi hur aktiegåvor fungerar.

Läs mer

Fondspara

Vill du att dina pengar ska växa samtidigt som du är med och bidrar i kampen mot barncancer? Vi erbjuder fondsparande genom Swedbank Humanfond, där Barncancerfonden får varje år två procent av ditt sparkapital.

Läs mer

Barncancerfonden MasterCard

Barncancerfonden MasterCard, eller Nallekortet som vi kallar det, fungerar som ett helt vanligt betalkort. Du handlar med kreditkortet och fakturan kommer månaden efter. Det finns dock en viktig skillnad. Varje gång du handlar något med Nallekortet skänks 0,5 procent av inköpsbeloppet till kampen mot barncancer.

Läs mer

Insättning via 90-konto

Alla gåvor räknas - stora som små. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige. Ditt engagemang är viktigt!

Läs mer