Umeå Sport & Motion är taggade!

Sofia Landin-Strömbro är en riktig eldsjäl. När man pratar med henne känner man energin hela vägen genom telefonen från Umeå. ”Spin of Hope känns bra i hjärtat och det sammansvetsar samtidigt personalen på gymmet”, berättar Sofia. ”Våga prova Spin of Hope!”

Sofia är gruppträningsansvarig på Umeå Sport & Motion. De arrangerar Spin of Hope för andra året i rad 2018.

– Vi tycker det är ett viktigt ändamål att stödja, och Spin of Hope ger oss ett enkelt sätt för oss som träningsanläggning att göra det – då Spin of Hope är ett så etablerat som event, säger Sofia. 

Sofia berättar att den största behållningen med att arrangera Spin of Hope är just ändamålet. Men även att personalen på gymmet blir sammansvetsade, samt att Umeå Sport & Motion får bra marknadsföring lokalt.

– Arrangerar man Spin of Hope blir det en bra bieffekt att man som gym får bra profilering lokalt, bland annat genom lokalmedia som vill skriva om välgörenhetsevenemang, förklarar hon. 

Bland annat fick Sofia vara med på lokalradion inför Spin of Hope 2017. Utöver traditionell media arbetar de mycket med sina egna sociala medier.

– Vi marknadsför Spin of Hope främst genom facebook och instagram. Det är ett enkelt sätt att nå ut, säger Sofia. 

När vi hörs över telefon berättar Sofia om att hon är mitt i att planera ett peppmöte med alla instruktörer – men det märks att Sofia själv redan är jättetaggad.

– Det ska bli spännande att arrangera Spin of Hope igen och se hur långt vi kan nå!

Sofias tips för andra gym som arrangerar Spin of Hope:

  • Använd sociala medier – t. ex. Facebook och instagram – för att marknadsföra ert event
  • Under själva eventet kommer många till gymmet som inte är medlemmar. Låt dem skriva upp sig så att ni kan ta kontakt med dem efteråt.
  • Ta hjälp av Barncancerfonden. Använd det material som finns på hemsidan – såsom presskitet. 

Bor du i Umeå och vill delta i Spin of Hope?

Anmäl dig här